Po tych wszystkich pysznściach na które sobie ostatnio pozwoliliśmy i które były oczywiście super czekoladowe i super kaloryczne, przyszedł czas na coś troszkę lżejszego. Deser jogurtowy z musli i bezami oraz odrobiną lemon curd – nie czekoladowy, mniej kaloryczny ale równie pyszny  i słodki:-) Najlepsze w tym deserze to fakt, że można go dowolnie łączyć z ulubionymi dodatkami, a musli zamienić np. na granole. Jedyna wskazówka ode mnie – najlepiej po przygotowaniu pozwolić deserowi chwilę postać, żeby musli troszke zmiękło (no chyba że lubicie jak mocno chrupie :-))

Składniki na dwie porcje:

– jeden duży jogurt naturalny (wymieszałam go z resztką jogurtu greckiego, który zalegał już w lodówce)

– musli w dowolnych ilościach (u mnie 2 łyżki na warstwę)

– 8 bezików

– 2 łyżki lemon curd

Na dno szklanki wykładamy 3 łyżki jogurtu, następnie 2 łyżki musli i 2 pokruszone beziki. Warstwy powtarzamy do momentu zużycia składników. Wierzch przyozdabiamy łyżką lemon curd. Najlepiej wstawić deser na chwilę do lodówki (20 min) a potem zostawić na chwilę w temperaturze pokojowej.

Jedna szklanka deseru to około 350 kcal ( w proporcjach które ja użyłam)

Smacznego!!!