Bez kategorii/ CIASTA I DESERY/ DESERY

Najprostsze tiramisu z jagodami

Najprostsze tiramisu z jagodami to oczywiście wariacja na temat tego popularnego deseru. Jeden z najprostszych do wykonania kremów, bez jajek, w połączeniu z biszkoptami nasączonymi w kawie oraz jagodami. Połączenie przepyszne. Deser wykonuje się ekstremalnie szybko. Jagody można zamienić na dowolne owoce. Ze względu na krem, deser należy przechowywać w lodówce.

Najprostsze tiramisu z jagodami, przepis na około 6 pucharków:

Składniki:

  • szklanka zaparzonej kawy
  • 18-20 sztuk podłużnych biszkoptów
  • 1 łyżka kakao
  • 300-400 g jagód
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml śmietanki kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru

Wykonanie:

Zaparzoną kawę odkładamy do lekkiego ostudzenia. Szykujemy krem: wszystkie składniki czyli mascarpone, śmietankę i cukier puder przekładamy do miski i miksujemy do momentu powstania jednolitego gęstego kremu. Krem można przełożyć do rękawa cukierniczego. Część owoców rozgniatamy widelcem i łączymy z resztą. Można dosłodzić gdyby były bardzo kwaśnie. Na dno każdego pucharka układamy po jednym lub półtora ( w zależności jakie macie pucharki) namoczonym w kawie biszkoptów. Następnie posypujemy je odrobinę kakao i nakładamy po czubatej łyżce kremu. Dalej po łyżce owoców. Warstwy powtarzamy do momentu zużycia składników. Deserki przechowujemy w lodówce

najprostsze tiramisu z jagodami
Najprostsze tiramisu jagodowe
tiramisu
Tiramisu bez jajek
najprostsze tiramisu z jagodami
Deser z jagodami i kremem mascarpone
łatwe tiramisu
Łatwe tiramisu z owocami

Smacznego!!!

Justyna

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

14 − 7 =