Chyba udało mi sie zrobić brownie idealne (oczywiście w moim odczuciu) i jestem z niego naprawdę dumna 🙂 Przepis znalazłam na blogu Kuchnia in the city i okazał się on naprawdę strzałem w dziesiątkę. Środek był bardzo mokry i do tego wypałniony dużą ilością chrupiących platków migdałowych. Moja Druga Połówka zajadała się tak długo, aż nie mógł już więcej zmieścić. Jeszcze jedna zaleta zarówno tego ciasta jak i innych brownie: bardzo szybko się je przygotowywuje. Dla wszystkich lubiących czekoladę jest to wypiek idelany. Polecam serdecznie.
Składniki na dwie malutkie tortownice (2x 10 cm), myślę że składniki pasowałyby również do tortownicy 20 cm:
– 200 g czekolady gorzkiej 70% kakao
– 100 g płatków migdałowych
– 150 g miękkiego masła
– 150 g cukru
– 50 g mąki
8 komentarzy
~foodmania
15 stycznia 2015 at 19:57wygląda pysznie, wilgotnie, musi rozpływać się w ustach!
~Obżarciuch
18 stycznia 2015 at 07:45ale smakowite zdjęcia, na samą myśl ślinka cieknie
zapraszam do siebie na makowca w bakaliami
http://oobzarciuch.blogspot.com/2014/12/makowiec-z-bakaliami.html
pozdrawiam!
~gin
17 stycznia 2015 at 16:05Mmm, ten niemal półpłynny środek… Poezja 🙂
~tss
18 stycznia 2015 at 10:13Fajny przepis, dam jednak mniej cukru – może 1/3. Polecam również chleb migdałowy – http://www.stachurska.eu/?p=780 .
~Delvila
10 lutego 2015 at 12:52Zrobiłam wczoraj, dzisiaj już nie ma. Pyszne!
Justyna
10 lutego 2015 at 13:33Cieszę sie że smakowało:-)
Gosia
7 lipca 2016 at 09:29Najlepsze ciasto na świecie!!! REWELACJA!!! Oczywiście żeby się nim nacieszyć zawsze robione jest z podwójnej porcji 😀 a było już robione nie raz i nie dwa…
Justyna
7 lipca 2016 at 14:11Cieszę się że smakuje 🙂 pozdrawiam