Deser jogurtowo-jabłkowo-brzoskwiniowy (1)Mam dzisiaj mały bunt na pokładzie 🙂 Moja Druga Połówka stwierdziła, że ostatnio je za dużo słodkiego i musi sobie zrobić conajmniej tydzień przerwy (zobaczymy czy mu sie to uda). W każdym razie stwierdziłam, że nie jest to najgorszy pomysł i postanowiłam go w tym “oczyszczaniu” wspomóc. I dlatego nie będzie u mnie dziś żadnego ciasta, ani innych słodkości. Mam dla was za to zdrowy deser, chociaż w związku z użytymi owocami też jest dość słodki. Są to dwie warstwy owoców przełożonych jogurtem naturalnym wymieszanym z łyżeczką miodu. Pysznie, nadal słodko i do tego zdrowo 🙂

Składniki na 2 duże, sycące porcje:

– 6 łyżek musu jabłkowego (miałam gotowy ze słoiczka)

– 250 g jogurtu naturalnego

– 1 łyżeczka miodu

– 3 brzoskwinie

– 1 banan (opcjonalnie, u mnie zbyt długo zalegał już w lodówce)

Jogurt naturalny mieszamy z miodem. Brzoskwinie dokładnie myjemy, wyciągamy pestkę i blendujemy wraz z skórką. Na końcu dorzucamy obranego banana.

Do szklanek wykładamy mus jabłkowy, następnie jogurt i na wierzch mus brzoskwiniowy. schładzamy w lodówce i gotowe.

Jedna porcja to 220 kcal

Deser jogurtowo-jabłkowo-brzoskwiniowy (3)Smacznego!!!