No i stało się 🙂 To jest ostatni wpis z poziomkami w tym roku. Na następne poziomeczki trzeba zaczekać do kolejnego lata. Tym razem trafiły one do deseru który tak przypadł do gustu mojej drugiej połówce. Mimo wszystko stwierdził, że wersja z kiwi bardziej mu smakowała. Mi z kolei chyba jednak bardziej posmakowała opcja z poziomkami. No cóż kwestia gustu 🙂

Składniki na dwa duże pucharki:

– 200 ml śmietanki kremówki

– 2 łyżeczki cukru pudru (do smaku bitej śmietany jaką lubimy)

– 1,5 szklanki poziomek + łyżka cukru pudru (opcjonalnie)

– około 20 bezików (przepis na beziki znajdziecie tutaj)

Maliny obieramy i miksujemy w blenderze – w razie potrzeby dosładzamy. Śmietankę ubijamy z dodatkiem cukru pudru, nie musi być bardzo sztywna. Du pucharków wlewamy trochę puree z malin, następnie po dużej łyżce bitej śmietany, a następnie kilka pokruszonych bezów. I tak warstwa po warstwie do zużycia składników. Na wierzchu możemy zostawić bitą śmietanę i przyozdobić ją owocami. Ilość i grubość poszczególnych warstw zależy tylko od was

Jedna porcja to około 450 kcal.

Smacznego!!!