No i sta艂o si臋聽馃檪 To jest ostatni wpis z poziomkami w tym roku. Na nast臋pne poziomeczki trzeba zaczeka膰 do kolejnego lata. Tym razem trafi艂y one do deseru kt贸ry tak przypad艂 do gustu mojej drugiej po艂贸wce. Mimo wszystko stwierdzi艂, 偶e wersja z kiwi bardziej mu smakowa艂a. Mi z kolei chyba jednak bardziej posmakowa艂a opcja z poziomkami. No c贸偶 kwestia gustu 馃檪

Sk艂adniki na dwa du偶e pucharki:

– 200 ml 艣mietanki krem贸wki

– 2 艂y偶eczki cukru pudru (do smaku bitej 艣mietany jak膮 lubimy)

– 1,5 szklanki poziomek + 艂y偶ka cukru pudru (opcjonalnie)

– oko艂o 20 bezik贸w (przepis na beziki znajdziecie tutaj)

Maliny obieramy i miksujemy w blenderze – w razie potrzeby dos艂adzamy. 艢mietank臋 ubijamy z dodatkiem cukru pudru, nie musi by膰 bardzo sztywna. Du puchark贸w wlewamy troch臋 puree z malin, nast臋pnie po du偶ej 艂y偶ce bitej 艣mietany, a nast臋pnie kilka pokruszonych bez贸w. I tak warstwa po warstwie do zu偶ycia sk艂adnik贸w. Na wierzchu mo偶emy zostawi膰 bit膮 艣mietan臋 i przyozdobi膰 j膮 owocami. Ilo艣膰 i grubo艣膰 poszczeg贸lnych warstw zale偶y tylko od was

Jedna porcja to oko艂o 450 kcal.

Smacznego!!!